Sastāvdaļas
- 2 cāļi
- sāls
- pipari
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
- 1 uz sakņu rīves sarīvēts burkāns
- 1 tējkarote citrona sulas
- sviests
- 1 ķiploks
Pagatavošana
- Katru cāli sadala 2 daļās, viegli iedauza, ierīvē ar sāls, piparu, burkāna, pētersīļa zaļumu un citrona sulas maisījumu, noslogo, uz 3 stundām novieto ledusskapī.
- Pēc tam uz pannas sakarsētā sviestā cep brūnus. Cepot pārliek vāku.
- Kad cāļi izcepušies, sasmalcinātu ķiploku izkarsē sviestā un pārziež cāļus.
- Cāļus pasniedz ar irdeniem vārītiem rīsiem, tomātiem, marinētiem sīpoliem.
- Pasniedz ar tomātu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!