Sastāvdaļas
- 600 - 700 g zivju
- 1 1/2 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/2 ēdamkarotes miltu
- 12 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze krējuma
- sāls, pipari pēc garšas
- pētersīļi vai diļļu zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana
- Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos, apkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos.
- Uz pannas uzlej augu eļļu, pannu labi sakarsē un uzliek zivis.
- Zivis apcep no abām pusēm, līdz veidojas brūna garoziņa.
- Miltus mazliet apcep sviestā, pieliek krējumu.
- Labi izmaisa, pieber sāli un īsu brītiņu vāra.
- Uz pannas ar ceptajām zivīm uzlej mērci un ieliek uz 15 minūtēm cepeškrāsnī.
- Zivis kopā ar mērci saliek traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu vai diļļu zaļumiem.
- Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!