Sastāvdaļas
- 4 svaigas jūras mēles filejas (350 - 400 g)
- 1 citrona sula
- malti baltie pipari
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 1/8 l alus
- sāls
- tauki cepšanai
Pagatavošana
- Pa pusei atlaidinātas filejas uzmanīgi noskalo aukstā ūdenī, nosusina un uz 20 minūtēm ieliek marinādē, kas pagatavota no citrona sulas, pipariem un pētersīļu zaļumiem.
- No miltiem, olas, alus un sāls iejauc viendabīgu mīklu.
- Filejas viegli nosusina, apmērcē mīklā un liek cepties iepriekš uzkarsētos taukos. Jāraugās, lai tauki apņemtu filejas no visām pusēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!