Sastāvdaļas
- 500 g aknu
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 1 tējkarote malta ingvera
- 1 tējkarote sāls
- zaļumi
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes vistas buljona
- 1,5 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Aknas noskalo un novelk plēves, sagriež plānās šķēlītēs, tad sagriež salmiņos.
- Ingveru samaisa ar kartupeļu cieti, sāli un pielej 2 ēdamkarotes augu eļļas, ūdeni, visu samaisa viendabīgā masā.
- Aknas panē kartupeļu cietes maisījumā un uz 15 minūtēm noliek malā.
- Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, ātri apcep aknas no visām pusēm, pievieno zaļumus un turpina cept vēl 30 sekundes.
- Gatavo mērci - tomātu pastu samaisa ar vistas buljonu,kartupeļu cieti, mazliet cukura, sojas mērci - pārlej aknām, uzvāra, turpina sautēt 30 sekundes.
- Aknas noņem no uguns, pirms pasniegšanas, pārlej ar mērci, kas ir pannā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!