Sastāvdaļas
- 10 vistu kājiņas
- 3 tomāti
- 2 sīpoli
- 3-4 ķiploka daiviņas
- olīvas
- zaļumi
- eļļa cepšanai
Plāceņiem grieķu gaumē:
- 250 g miltu
- 175 ml silta ūdens
- 1/4 tējkarotes rauga
- 1/4 tējkarotes cukura
- sāls
Pagatavošana
- Vistu kājas apcep pannā, sakarsētā eļļā, 2 minūtes no katras puses, liek bļodā.
- Tomātus blanšē, novelk miziņu, sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos, ķiplokus sasmalcina.
- Pannā, kurā cepās vistas gaļa, liek tomātus, sīpolus un sautē 5 minūtes.
- Pievieno vistas gaļu, turpina sautēt 15 minūtes.
- Pievieno ķiplokus, olīvas, zaļumus, turpina sautēt 10 minūtes uz lēnas uguns.
- Gatavo plāceņus - samaisa visas sastāvdaļas un samīca mīklu.
- Mīklu pārklāj ar dvieli un atstāj uz 20 minūtēm nostāvēties.
- Mīklu sadala 4 daļās, izveido plāceņus, cep sausā pannā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!