Sastāvdaļas
- 3 vistas filejas
- 1 paprika
- 2 nelieli tomāti
- 1 tējkarote miltu
- 120 ml piena
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 40 g siera
- augu eļļa
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- oregano, baziliks pēc garšas
Pagatavošana
- Sakapātu sīpolu, kopā ar sakapātiem ķiplokiem cep augu eļļā, 3 minūtes,pievieno sīki sagrieztu papriku, turpina cept vēl 5 minūtes, kamēr paprika mīksta.
- Ceptos dārzeņus pārliek veidnē.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un apcep tajā pašā pannā, kur cepās dārzeņi, aptuveni 10 minūtes.
- Cepšanās beigās pievieno tomātu pastu, samaisa, gaļu pārliek veidnē pie dārzeņiem.
- Pannā, kur cepās gaļa, izkausē sviestu, pievieno miltus, pienu un vāra, kamēr sabiezē.
- Gatavu mērci, vienmērīgi pārlej gaļai.
- Tomātus sagriež nelielos gabaliņos un liek virsū gaļai, uzber sāli, piparus, uzkaisa oregano un baziliku.
- Cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm, veidni izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!