Cepta forele folijā - ar tomātiem, sīpoliem un dzērveņu mērci

Cepta forele folijā ar tomātiem, sīpoliem dzērveņu mērcē Foto: Cepta forele folijā

Sastāvdaļas

  • 350 g foreles filejas (var izmantot arī citas zivis - heku, lasi)
  • dzērveņu mērce
  • 1 sīpols
  • 1-2 tomāti
  • sāls
  • melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež gredzenos. Tomātus sagriež aplīšos.
  2. No folijas un cepamo papīra nogriež trīs taisnstūrus (taisnstūru skaits atkarīgs no zivju fileju skaita).
  3. Uz galda pirmo liek foliju, virsū cepamo papīru.
  4. Uz cepamā papīra liek dažus sīpolu gredzenus un pāris tomātu aplīšus.
  5. Virsū sīpoliem un tomātiem liek zivs fileju - uzber sāli un piparus un 1-2 ēdamkarotes dzērveņu mērces.
  6. Pārklāj ar cepamo papīru un foliju, galus aiztaisa ciet. Šādā veidā sagatavo visus zivs filejas gabalus.
  7. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Zivs filejas gabalus folijā liek ieeļļotā veidnē un cep 15 minūtes.
  8. Gatavai foreles filejai noņem foliju, pārgriež zivs ādu. Foreli var pasniegt tāpat ar visu foliju, vai pārlikt uz šķīvja.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes