Sastāvdaļas
- 600 g liesas cūkgaļas
- 2 sīpoli
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 600-700 ml piena
- 300 g svaigu šampinjonu
- 2 tomāti
- 100 g siera
- sāls
- malti melnie pipari
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež gabaliņos un liek veidnē, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos un liek virsū gaļai.
- Gatavo Bešamela mērci - pannā, ar biezu apakšu, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus.
- Kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
- Sviesta maisījumā lej pienu, pieber sāli, piparus, muskatriekstu.
- Maisot, mērci vāra, kamēr tā sabiezē.
- Aptuveni 1/3 mērces pārlej gaļai.
- Šampinjonus sagriež un liek uz gaļas, atkal pārlej ar 1/3 mērces.
- Tomātus sagriež gabaliņos, liek uz gaļas un pārlej ar atlikušo mērci.
- Gaļu pārkaisa ar sarīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Gaļu var pasniegt, kā atsevišķu ēdienu vai ar vārītiem kartupeļiem un oregano.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!