Cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē

Cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē Foto: Cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g liesas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 600-700 ml piena
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 2 tomāti
  • 100 g siera
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos un liek veidnē, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  2. Sīpolus sagriež pusgredzenos un liek virsū gaļai.
  3. Gatavo Bešamela mērci - pannā, ar biezu apakšu, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus.
  4. Kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
  5. Sviesta maisījumā lej pienu, pieber sāli, piparus, muskatriekstu.
  6. Maisot, mērci vāra, kamēr tā sabiezē.
  7. Aptuveni 1/3 mērces pārlej gaļai.
  8. Šampinjonus sagriež un liek uz gaļas, atkal pārlej ar 1/3 mērces.
  9. Tomātus sagriež gabaliņos, liek uz gaļas un pārlej ar atlikušo mērci.
  10. Gaļu pārkaisa ar sarīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  11. Gaļu var pasniegt, kā atsevišķu ēdienu vai ar vārītiem kartupeļiem un oregano.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes