Cepta bute

Cepta bute Foto: Cepta bute

Sastāvdaļas

  • 4 butes
  • sāls
  • milti vai piens
  • augu eļļa
  • pētersīļi
  • citrons

Pagatavošana

  1. Buti notīra un nomazgā aukstā ūdenī, zivi vietā iegriez un pārkaisa ar biezu sāls kārtu.
  2. Ieliek caurdurī, lai sāls iesūktos. Noskalo lieko sāli, zivi apviļā miltos vai apmērcē pienā.
  3. Uzlej uz pannas tik daudz eļļas, lai pannas dibens būtu pilnībā pārklāts. Karsē, līdz eļļa sāk zilgani dūmot.
  4. Uz spēcīgas uguns zivi apcep, līdz izveidojas gaišbrūna garoziņa.
  5. Buti ieliek sietā un notecina liekos taukus. Ievieto traukā, pārkaisa ar pētersīļiem un rotā ar citrona šķēlītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes