Sastāvdaļas
- 4 butes
- sāls
- milti vai piens
- augu eļļa
- pētersīļi
- citrons
Pagatavošana
- Buti notīra un nomazgā aukstā ūdenī, zivi vietā iegriez un pārkaisa ar biezu sāls kārtu.
- Ieliek caurdurī, lai sāls iesūktos. Noskalo lieko sāli, zivi apviļā miltos vai apmērcē pienā.
- Uzlej uz pannas tik daudz eļļas, lai pannas dibens būtu pilnībā pārklāts. Karsē, līdz eļļa sāk zilgani dūmot.
- Uz spēcīgas uguns zivi apcep, līdz izveidojas gaišbrūna garoziņa.
- Buti ieliek sietā un notecina liekos taukus. Ievieto traukā, pārkaisa ar pētersīļiem un rotā ar citrona šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!