Cepetis ar āboliem un sīpoliem

Cepetis ar āboliem un sīpoliem Foto: Cepetis ar āboliem un sīpoliem

Sastāvdaļas

  • 1 cūkas lāpstiņa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari (pēc garšas)
  • 4 tases ābolu sulas
  • 1 glāze gaļas buljona
  • 3 āboli (izņemtas serdes un sagriezti šķēlītēs)
  • 3 vidēja lieluma sīpoli (sagriezti gredzenu pusītēs)
  • 1 vesela lauru lapa

Pagatavošana

  1. Apcep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, noliek malā.
  2. Uzkarsē olīveļļu katlā, uz lielas uguns.
  3. Cūkgaļu apsāla un sapiparo, liek katlā ar verdošu eļļu.
  4. Kārtīgi izcep, kamēr rodas skaista, brūna garoziņa, no abām pusēm.
  5. Samazina uguni līdz minimumam, pievieno ābolu sulu, gaļas buljonu, ābolus, sīpolus un lauru lapu.
  6. Uzliek katlam vāku un vāra uz nelielas uguns, apmēram 3 stundas.
  7. Izņem gaļu ar āboliem, noliek uz pasniegšanas šķīvja.
  8. Palielina uguni līdz vidēji stiprai un vāra katlā palikušo mērci, kamēr tā kļūst bieza.
  9. Bagātīgi aplej ar mērci cepeti un pasniedz ar āboliem, sīpoliem.
  10. Rotāšanai var izmantot vārītus brūnos rīsus un pekanriekstus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes