Sastāvdaļas
- 1/2 kg kartupeļu
- 300 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 80-100 g speķa
- sāls
- pipari
- margarīns vai sviests
Pagatavošana
- Pusi kartupeļu porcijas nomizo un sarīvē zaļus, otru pusi izvāra ar visu mizu, notīra un arī sarīvē.
- Pēc tam visu saliek kopā, labi sajauc un pieber sāli.
- Vārītu vai ceptu gaļu smalki sagriež.
- Sīpolu mazliet apcep un pieliek gaļai.
- Pildījumam pieliek sāli un piparus.
- No kartupeļu masas izveido 8 cm garas kotletes, piepildot tās ar sagatavoto pildījumu.
- Kotletes uzmanīgie ieliek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sāls.
- Cepelīnus pasniedz ar ceptiem sagrieztiem speķa gabaliņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!