Cepelīni

Cepelīni Foto: Cepelīni

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg kartupeļu 
  • 300 g liellopu gaļas 
  • 1 sīpols 
  • 80-100 g speķa 
  • sāls 
  • pipari 
  • margarīns vai sviests 

Pagatavošana

  1. Pusi kartupeļu porcijas nomizo un sarīvē zaļus, otru pusi izvāra ar visu mizu, notīra un arī sarīvē. 
  2. Pēc tam visu saliek kopā, labi sajauc un pieber sāli. 
  3. Vārītu vai ceptu gaļu smalki sagriež. 
  4. Sīpolu mazliet apcep un pieliek gaļai. 
  5. Pildījumam pieliek sāli un piparus. 
  6. No kartupeļu masas izveido 8 cm garas kotletes, piepildot tās ar sagatavoto pildījumu. 
  7. Kotletes uzmanīgie ieliek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sāls. 
  8. Cepelīnus pasniedz ar ceptiem sagrieztiem speķa gabaliņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes