Sastāvdaļas
- 300 g tītara filejas
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 g čili malta pipara
- 1 dzeltena paprika
- 150 g tomātu biezeņa
- 40 ml kukurūzas eļļas
- 300 ml sarkano pupiņu sulā
- 3 g ķimeņu
- 200 ml vistas buljona
- 30 g kindzas
- 6 tortiljas
Pagatavošana
- Tītara fileju sagriež plānos un garenos gabaliņos.
- Apcep uz pannas, pievieno saspiestu ķiploku, samaisa.
- Pievieno pupiņas bez šķidruma.
- Pievieno garšvielas. Čili piparu daudzumu pievieno vadoties pēc tā, cik asu ēdienu vēlās.
- Labāk no sākuma pielikt mazāk, un tad pievienot vēl.
- Papriku sagriež strēmelītēs un arī liek uz pannas. Visu kopā cep 2 - 3 minūtes.
- Pielej biljonu, pievieno sāli un sautē 10 minūtes, neliekot vāku.
- Pievieno svaigi sasmalcinātu kindzu.
- Noslēgumā pievieno tomātu biezeni vai smalki sagrieztus tomātus bez mizas.
- Sautē visu kopā vēl 3 - 5 minūtes. Noņem no uguns un burrito pildījums ir gatavs.
- Pildījumu ietin tortilja, vienu galu aptin ar foliju, lai pildījums neiztek un pasniedz.
- Burrito var pasniegt ar krējumu vai gvakamoles mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!