Sastāvdaļas
- 300 g rīvētu burkāni
- 100 g valriekstu
- 250 g miltu
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 1/2 tējkarotes kanēļa
- 4 olas
- 300 g cukura
- 1 glāze sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
Krēmam:
- 60 g sviesta
- 200 g krēmsiera
- 200 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj kūkas fvormu ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas, pakāpeniski pievieno cukuru un sviestu.
- Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, sāli, kanēli un visu samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno rīvētus burkānus un sasmalcinātus valriekstus.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 - 50 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz krēmveidīgai konsistencei.
- Pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
- Krēmu pārklāj pār kūkas formu un dekorē ar svaigām ogām vai pēc pašu gaumes.