Sastāvdaļas
- 500 g vārītu burkānu
- 500 g sausa biezpiena
- 300 g ābolu
- 5 olas
- 25 g mannas putraimu
- vaniļas cukurs, kanēlis
- sviests veidnes ieziešanai
- rīvmaize veidnes apkaisīšanai
- 250 g salda krējuma
- 75 g cukura
Pagatavošana
- Ar mizu novārītus burkānus notīra un sarīvē rupjās skaidiņās, pievieno tiem 30 g cukura.
- Ābolus sarīvē, sajauc ar 30 g cukura un kanēli.
- Biezpienu ieberž caur sietu (vai 2 reizes samaļ gaļas maļamajā mašīnā), pieber atlikušo cukuru, mannas putraimus, sakultas olas, vaniļas cukuru un masu sastrādā.
- Veidni ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi.
- Apakšējā kārtā liek biezpiena masu, tad burkānus, virspusē — ābolus.
- Aprasina ar saldu krējumu un cep cepeškrāsni.
- Saldu krējumu saputo ar cukuru.
- Kad sacepums atdzisis, to izņem no veidnes, kārto traukā un pārliek ar putukrējumu.
- Rotā ar svaigiem vai konservētiem augļiem vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!