Burkānu un biezpiena sacepums

Burkānu  un biezpiena sacepums Foto: Burkānu un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu burkānu
  • 500 g sausa biezpiena
  • 300 g ābolu
  • 5 olas
  • 25 g mannas putraimu
  • vaniļas cukurs, kanēlis
  • sviests veidnes ieziešanai
  • rīvmaize veidnes apkaisīšanai
  • 250 g salda krējuma
  • 75 g cukura

Pagatavošana

  1. Ar mizu novārītus burkānus notīra un sarīvē rupjās skaidiņās, pievieno tiem 30 g cukura.
  2. Ābolus sarīvē, sajauc ar 30 g cukura un kanēli. 
  3. Biezpienu ieberž caur sietu (vai 2 reizes samaļ gaļas maļamajā mašīnā), pieber atlikušo cukuru, mannas putraimus, sakultas olas, vaniļas cukuru un masu sastrādā.
  4. Veidni ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi.
  5. Apakšējā kārtā liek biezpiena masu, tad burkānus, virspusē — ābolus.
  6. Aprasina ar saldu krējumu un cep cepeškrāsni.
  7. Saldu krējumu saputo ar cukuru.
  8. Kad sacepums atdzisis, to izņem no veidnes, kārto traukā un pārliek ar putukrējumu.
  9. Rotā ar svaigiem vai konservētiem augļiem vai ogām.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes