Burkānu siera kūka

Burkānu siera kūka Foto: Burkānu siera kūka

Sastāvdaļas

  • 678 g krēmsiera
  • 372 g cukura
  • 6 olas
  • 80 ml skābā krējuma
  • 80 g putukrējuma
  • 5,5 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 250 g miltu
  • 200 g gaiši brūnā cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 226 g sviesta
  • 1,25 tējkarotes sāls
  • 1,5 tējkarotes malta kanēļa
  • 220 ml augu eļļas
  • 1/2 ēdamkarotes maltu smaržīgo piparu
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 300 g burkānu
  • 300 g kokosriekstu skaidiņu
  • 122 g konservētu ananāsu
  • 500 g pūdercukura
  • 138 g valriekstu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
  2. Krāsns apakšējā daļā liek karstumizturīgu trauku ar ūdeni, tādējādi samazinot piedegšanas risku.
  3. Veidni bagātīgi ieziež ar sviestu.
  4. Ar mikseri sakuļ 452 g krēmsiera gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot 132 g cukura.
  5. Kad cukurs ir izkusis, pa vienai pievieno 2 olas, turpina kult.
  6. Pievieno skābo krējumu, putukrējumu un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta.
  7. Mīklu liek veidnē, veidni liek krāsnī, centrā, virs ūdens trauka.
  8. Cep 40-45 minūtes, gatavu liek dzesēties istabas temperatūrā, 1 stundu.
  9. Tad biskvītu ietin pārtikas plēvē, liek saldētavā uz 4-5 stundām vai uz nakti.
  10. Atkal uzkarsē krāsni 160°C temperatūrā, divas veidnes ieziež ar sviestu.
  11. Ar mikseri sakuļ miltus un 200 g cukura, pievieno gaiši brūno cukuru, cepamo pulveri, sāli, maltu kanēli, smaržīgos piparus, muskatriekstu.
  12. Pievieno augu eļļu, 4 olas, 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta - visu kuļ 2 minūtes.
  13. Pievieno mīklai rīvētus burkānus, 90 g kokosriekstu skaidiņu, sīki sagrieztus ananāsus.
  14. Mīklu sadala uz 2 veidnēm, cep 40-45 minūtes.
  15. Gatavus biskvītus atdzesē veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.
  16. Ar mikseri sakuļ 226 g krēmsiera un 226 g mīksta sviesta, 2,5 tējkarotes vaniļas ekstrakta - sākumā vidējā ātrumā, pamazām ātrumu palielina, sakuļ gaisīgā masā.
  17. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru - izveidojot viendabīgu masu.
  18. No saldētavas izņem biskvītu.
  19. Ņem vienu burkānu biskvītu, uzklāj daļu krēma, liek virsū biskvītu no saldētavas, uzklāj krēmu, virsū liek atkal burkānu biskvītu, uzklāj krēmu. 
  20. Ar krēmu noklāj arī kūkas sānus, rotā pēc saviem ieskatiem, ar kokosriekstu skaidiņām un drupinātiem valriekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes