Sastāvdaļas
- 678 g krēmsiera
- 372 g cukura
- 6 olas
- 80 ml skābā krējuma
- 80 g putukrējuma
- 5,5 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 250 g miltu
- 200 g gaiši brūnā cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 226 g sviesta
- 1,25 tējkarotes sāls
- 1,5 tējkarotes malta kanēļa
- 220 ml augu eļļas
- 1/2 ēdamkarotes maltu smaržīgo piparu
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 300 g burkānu
- 300 g kokosriekstu skaidiņu
- 122 g konservētu ananāsu
- 500 g pūdercukura
- 138 g valriekstu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
- Krāsns apakšējā daļā liek karstumizturīgu trauku ar ūdeni, tādējādi samazinot piedegšanas risku.
- Veidni bagātīgi ieziež ar sviestu.
- Ar mikseri sakuļ 452 g krēmsiera gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot 132 g cukura.
- Kad cukurs ir izkusis, pa vienai pievieno 2 olas, turpina kult.
- Pievieno skābo krējumu, putukrējumu un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta.
- Mīklu liek veidnē, veidni liek krāsnī, centrā, virs ūdens trauka.
- Cep 40-45 minūtes, gatavu liek dzesēties istabas temperatūrā, 1 stundu.
- Tad biskvītu ietin pārtikas plēvē, liek saldētavā uz 4-5 stundām vai uz nakti.
- Atkal uzkarsē krāsni 160°C temperatūrā, divas veidnes ieziež ar sviestu.
- Ar mikseri sakuļ miltus un 200 g cukura, pievieno gaiši brūno cukuru, cepamo pulveri, sāli, maltu kanēli, smaržīgos piparus, muskatriekstu.
- Pievieno augu eļļu, 4 olas, 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta - visu kuļ 2 minūtes.
- Pievieno mīklai rīvētus burkānus, 90 g kokosriekstu skaidiņu, sīki sagrieztus ananāsus.
- Mīklu sadala uz 2 veidnēm, cep 40-45 minūtes.
- Gatavus biskvītus atdzesē veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.
- Ar mikseri sakuļ 226 g krēmsiera un 226 g mīksta sviesta, 2,5 tējkarotes vaniļas ekstrakta - sākumā vidējā ātrumā, pamazām ātrumu palielina, sakuļ gaisīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno pūdercukuru - izveidojot viendabīgu masu.
- No saldētavas izņem biskvītu.
- Ņem vienu burkānu biskvītu, uzklāj daļu krēma, liek virsū biskvītu no saldētavas, uzklāj krēmu, virsū liek atkal burkānu biskvītu, uzklāj krēmu.
- Ar krēmu noklāj arī kūkas sānus, rotā pēc saviem ieskatiem, ar kokosriekstu skaidiņām un drupinātiem valriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!