Sastāvdaļas
- 1 kg burkānu
- 350 ml trekna saldā krējuma
- 150 g miltu
- 100 g sviesta
- 100 g nerafinēta cukura
- 4 olas
- apelsīns
Pagatavošana
- Burkānus sagrieziet lielos gabalos un 30 minūtes tvaicējiet.
- 75 g sviestu ar miltiem sakapājiet lielās drumstalās. Pielejiet 2-3 ēdamkarotes ūdens un samīciet mīklu.
- Izjaucamo veidni ietaukojiet ar sviestu. Uz dibena vienmērīgi izklājiet mīklu. Sadurstiet ar dakšiņu un ievietojiet ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Apelsīnu norīvējiet, izspiediet sulu. Olas un cukuru saputojiet ar slotiņu. Putojot iejauciet saldo krējumu.
- Burkānus putotājā sakuliet ar apelsīnu sulu, līdz izveidojas biezenis, tad saputojiet to ar olu un saldā krējuma masu, pieberiet rīvētas apelsīnu miziņas.
- Izņemiet mīklu no ledusskapja, pievienojiet burkānu pildījumu, virsū uzlieciet dažus sviesta gabaliņus.
- Cepiet pīrāgu līdz 180°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 35-45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!