Sastāvdaļas
- 400 g burkānu
- 50 g rīsu
- 15 g sviesta
- 250 ml piena
- 1/2 tējkarotes cukura
- 450 ml ūdens
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Burkānus notīra, nomazgā sagriež gabaliņos.
- Burkānus izvāra nelielā ūdens daudzumā 25-35 ml, pievieno cukuru, sāli un sviestu.
- Sautē 5-10 minūtes, rīsus nomazgā, liek klāt sautēties, pielej ūdeni 400-450 ml un uz lēnas uguns sautē 40-50 minūtes līdz viss mīksts.
- Gatavo biezeni liek blenderī, biezeni pārlej katliņa nedaudz pielej karstu pienu.
- Pasniedzot pieliek sviestu rīsus un grauzdiņus.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!