Burkānu biezeņzupa ar skābo krējumu

Burkānu biezeņzupa ar skābo krējumu Foto: Burkānu biezeņzupa ar skābo krējumu

Sastāvdaļas

  • 1 sīki sakapāts puravs
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 300 g gabaliņos sagrieztu burkānu
  • 125 g nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 180 ml piena
  • sāls
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē eļļu, ieber puravus un sautē 8 minūtes.
  2. Pievieno burkānus un kartupeļus, sautē vēl 2 minūtes.
  3. Iesijā miltus un kārtīgi izmaisa, lai neveidotos kunkuļi.
  4. Maisot pielej 250 ml buljona.
  5. Pielej pienu un pieber sāli.
  6. Uzvāra un uz lēnas uguns vāra vēl 45 minūtes.
  7. Zupu sakuļ biezenī, lej šķīvī, pasniedz ar skābo krējumu un pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes