Sastāvdaļas
- 1 sīki sakapāts puravs
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 300 g gabaliņos sagrieztu burkānu
- 125 g nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 l dārzeņu buljona
- 180 ml piena
- sāls
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
Pagatavošana
- Pannā sakarsē eļļu, ieber puravus un sautē 8 minūtes.
- Pievieno burkānus un kartupeļus, sautē vēl 2 minūtes.
- Iesijā miltus un kārtīgi izmaisa, lai neveidotos kunkuļi.
- Maisot pielej 250 ml buljona.
- Pielej pienu un pieber sāli.
- Uzvāra un uz lēnas uguns vāra vēl 45 minūtes.
- Zupu sakuļ biezenī, lej šķīvī, pasniedz ar skābo krējumu un pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!