Bumbieru un apelsīnu ievārījums

Bumbieru un apelsīnu ievārījums Foto: Bumbieru un apelsīnu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg bumbieru
  • 1 apelsīns
  • 500-600 g cukura

Pagatavošana

  1. Bumbieriem jābūt gataviem un bez bojājumiem.
  2. Augļus noskalo zem tekoša ūdens.
  3. Apelsīnu aplej ar verdošu ūdeni, lai būtu drošs, ka miza ir tīra.
  4. Visu sagriež gabaliņos, ja apelsīnam ir sēkliņas, tās izņem.
  5. Sagrieztos augļus liek katlā, pieber cukuru, samaisa ar koka lāpstiņu, atstāj uz 15-20 minūtēm.
  6. Uzvāra uz lēnas uguns, vāra 10 minūtes.
  7. Noņem no uguns un atstāj dzesēties 8-10 stundas.
  8. Tad to atkal uzvāra, vāra 10 minūtes. 
  9. Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, aizvāko.
  10. Ietin segā vai dvielī un atdzesē pilnībā.
  11. Nākošajā dienā var likt pagrabā vai pieliekamajā, uzglabāšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes