Sastāvdaļas
- 1 kg bumbieru
- 1 apelsīns
- 500-600 g cukura
Pagatavošana
- Bumbieriem jābūt gataviem un bez bojājumiem.
- Augļus noskalo zem tekoša ūdens.
- Apelsīnu aplej ar verdošu ūdeni, lai būtu drošs, ka miza ir tīra.
- Visu sagriež gabaliņos, ja apelsīnam ir sēkliņas, tās izņem.
- Sagrieztos augļus liek katlā, pieber cukuru, samaisa ar koka lāpstiņu, atstāj uz 15-20 minūtēm.
- Uzvāra uz lēnas uguns, vāra 10 minūtes.
- Noņem no uguns un atstāj dzesēties 8-10 stundas.
- Tad to atkal uzvāra, vāra 10 minūtes.
- Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, aizvāko.
- Ietin segā vai dvielī un atdzesē pilnībā.
- Nākošajā dienā var likt pagrabā vai pieliekamajā, uzglabāšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!