Bumbieru salāti ar rukolu un riekstiem

Bumbieru salāti ar rukolu un riekstiem Foto: Bumbieru salāti ar rukolu un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 2 bumbieri
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes baltā vīna etiķa
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1/2 glāzes valriekstu
  • 100 g zilā siera
  • 50 g rukolas
  • 50 g salātu lapu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bumbierus sagriež 4 daļās un izņem sēkliņas.
  2. Pannā uz vidējas uguns liek sviestu, etiķi, brūno cukuru un uzkarsē.
  3. Kad sviests ir izkusis, pievieno bumbierus (ar griezto pusi uz leju) un valriekstus.
  4. Apcep 8 - 10 minūtes, kamēr bumbieri kļūst mīksti.
  5. Cepšanās laikā bumbierus apgroza, lai abas griezuma puses būtu apcepušās brūnas.
  6. Sieru sagriež šķēlītēs.
  7. Uz šķīvja liek rukolu un salātu lapas. Pa virsu liek bumbierus ar valriekstiem.
  8. Viegli pārkaisa sāli un rotā ar vienu vai diviem zilā siera gabaliņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes