Sastāvdaļas
- 3-4 bumbieri ar blīvu mīkstumu
- 300 g trekna skābā krējuma
- 3 olas
- 1/2-1 tējkarote mandeļu ekstrakta
- 180 g cukura
- 20 g vaniļas cukura
- 1 glāze kviešu miltu
- 1/3 glāzes rīsu vai mandeļu miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sodas
- 1/2 citrona sulas
- pūdercukurs, ogas, saldējums
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Bumbierus nomizo, izgriež sēklas, sagriež šķēlītēs, aprasina ar citronu sulu.
- Olas sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri, gaisīgās putās, kuļ 2 minūtes.
- Pakāpeniski, turpinot kult, pievieno skābo krējumu, pievieno mandeļu ekstraktu.
- Miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri un sodu, maisa ar koka lāpstiņu, mīklai jābūt bez kunkuļiem, tievā lentē tekot no lāpstiņas.
- Ja ir kunkuļi, mīklu sakuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
- Veidni ietauko, pārkaisa ar mannā.
- Liek bumbieru kārtu veidnē, uzlej mazliet mīklas, liek pārējos bumbierus, pārlej atlikušo mīklu.
- Cep 1 stundu, kamēr virsma kļūst zeltaini-brūna.
- Vidū pārbauda gatavību, ja koka iesmiņš sauss - gatavs.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem un rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!