Bumbieru ievārījums

Bumbieru ievārījums Foto: Bumbieru ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg bumbieru
  • 1 kg cukura
  • 1 glāze ūdens
  • citronskābe

Pagatavošana

  1. Izvēlas rudens vai ziemas šķirnes bumbierus, tos nomizo, sagriež uz pusēm vai daiviņās.
  2. Lai bumbieri pēc mizošanas un sagriešanas nepaliktu tumši, tos liek citronskābes ūdenī.
  3. Sagatavoto cukura sīrupu, pieliek citronskābi, tajā liek bumbierus un uz lēnas uguns vāra, katlu pa reizei no uguns noņemot un sakratot, līdz bumbieri caurspīdīgi.
  4. Tad tos no sīrupa izņem, sīrupu ievāra, liek tajā bumbierus, atdzesē un pilda burciņās. 
  5. Aizvāko un atdzesē istabas temperatūras istabā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes