Sastāvdaļas
- 4 lieli bumbieri
- 80 g cukura
- 100 g ūdens
- 1 ēdamkarote svaigas laima vai citrona sulas
Mērcei:
- 150 g skābā krējuma
- 30 g pūdercukura
- 30 g lobītu lazdu riekstu
- 1 ēdamkarote konjaka
- 1/4 tējkarotes vaniļas cukura
Pagatavošana
- Bumbierus nomizo, gareniski pārgriež un izņem serdes.
- Uzvāra ūdeni, cukuru un laima sulu, maisa, līdz cukurs izkusis.
- Sīrupu lej cepamā traukā, pievieno bumbierus.
- Bumbierus cep 200°C temperatūrā 45 minūtes (lielus bumbierus ilgāk, mazus - nedaudz īsāku laiku).
- Samaisa mērci no skābā krējuma, pūdercukura, maltiem riekstiem, konjaka un vaniļas cukura.
- Gatavos bumbierus izņem no cepamā trauka un uzklāj riekstu mērci.
- Atlikušo mērci pasniedz trauciņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!