Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 ml silta piena
- 2 olas
- 50 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 paciņa sausā rauga
- 500 g miltu
Pildījumam:
- džems pēc izvēles
Pagatavošana
- Samaisa mīklas sastāvdaļas, ļauj mīklai uzrūgt.
- Mīklu sadala 13-15 daļās, ar rokām izveido plāceni.
- Plācenim virsū liek 1 tējkaroti pildījuma, malas aizlipina, izveido bumbiņu.
- Veidni ietauko ar sviestu, blīvi liek bulciņas, arī bulciņas noziež ar sviestu.
- 150°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, cep 15 minūtes.
- Izņem veidni no krāsns, var uzliet saldo krējumu, uzbērt cukuru vai vanilīnu, turpina cept 15 minūtes, kamēr gatavs.
- Pasniedz ar vaniļas mērci, augļu sīrupu vai arī, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!