Sastāvdaļas
- 5 g sausā rauga
- 500 g miltu
- 180 g cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 45 g sviesta
- 200 ml piena
- 2 olas
- 3 tējkarotes malta kanēļa
- 100 g rozīņu
Pagatavošana
- Samaisa izsijātus miltus, cukuru, raugu un sāli.
- Pienu sakuļ ar olām, kausētu sviestu (maisījumam jābūt istabas temperatūrā, vai nedaudz siltākam, lai raugs ātrāk uzrūgtu).
- Miltu maisījumu sajauc ar piena maisījumu, sakuļ mīklu.
- Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai, nedrīkst lipt pie rokām.
- Mīklu liek lielā bļodā, uzklāj pārtikas plēvi, noliek siltā vietā uz 40-60 minūtēm, lai rūgst.
- Kad mīkla uzrūgusi, to samīca un atstāj vēlreiz uzrūgt.
- Mīklu izrullē taisnstūra veidā, 1 cm biezumā.
- Rozīnēm uzlej verdošu ūdeni, mazliet patur, nolej ūdeni un nosusina.
- Mīklu ieziež ar kausētu sviestu, uzkaisa cukuru, kanēli, rozīnes.
- Mīklu satin blīvā ruletē.
- Ruleti sagriež šķēlēs, 2 cm biezumā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek mīklas šķēles tā, lai starp tām būtu nelielas atstarpes (mīkla pacelsies).
- Katru mīklas šķēli pārklāj ar sakultu olu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Cep 25-30 minūtes, kamēr bulciņas kļūst zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!