Bulciņa „Biezpiena brīnums”

Bulciņa „Biezpiena brīnums” Foto: Bulciņa „Biezpiena brīnums”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 g margarīna
  • 3 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 glāze kefīra
Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 1/2-1 glāze cukura
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 1 olas baltums
Pārziešanai:
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Aukstu margarīnu sakapā ar nazi.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno margarīnam, samaisa.
  3. Pielej kefīru - mīklu uzmanīgi savāc, bet nemīca.
  4. Mīklu sadala 3 daļās, liek ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Gatavo pildījumu - biezpienu samaisa ar cukuru un vanilīnu.
  6. Olas baltumu saputo stingrās putās, uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
  7. Mīklu izrullē 3 mm biezos taisnstūrīšos.
  8. Virsū mīklai izlīdzina biezpiena masu, satin ruletē, sagriež gabalos.
  9. Gabaliņus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes