Brūkleņu un ābolu džems

Brūkleņu un ābolu džems Foto: Brūkleņu un ābolu džems

Sastāvdaļas

  • 1 kg brūkleņu
  • 0,5 kg ābolu
  • 0,2 kg bumbieru
  • 0,4 - 0,8 kg cukura

Pagatavošana

  1. Brūkleņu ogas, izlasa, tīra un mērcē aukstā ūdenī 2 - 4 stundas, lai mazinātu rūgtumu.
  2. Tad ogas notecina uz sieta, liek katlā un maisot lēni vāra.
  3. Kad ogas ir nedaudz izjukušas, pievieno cukuru, pēc 10 minūtēm - bumbieru šķēles un pēc 5 minūtēm - ābolus.
  4. Vāra kamēr džems paliek biezs un augļi pusizjukuši.
  5. Karstu džemu pilda burkās un noslēdz ar vāciņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes