Sastāvdaļas
- 500 g brūkleņu
- 150 g cukura
- 250 ml ūdens
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 100 ml sausa baltvīna
- 15 g kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Brūklenes ber katlā, pielej 200 ml ūdens, uzvāra.
- Pievieno cukuru un kanēli, pavāra 2-3 minūtes.
- Ogas sakuļ ar blenderi viendabīgā masā.
- Pielej baltvīnu un vēl mazliet pakarsē.
- Maisot, tievā strūklā, pielej 50 ml ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.
- Mērci uzvāra un uzreiz noņem no uguns, neļaujot tai burbuļot.
- Mērci pasniedz ar putnu gaļu un citu dzīvnieku izcelsmes gaļu.
- Var likt pie putrām, pankūkām, desertiem, saldējuma, kokteiļiem, kā arī ēst tāpat, vai ar biezpienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!