Brūkleņu mērce

Brūkleņu mērce Foto: Brūkleņu mērce

Sastāvdaļas

  • 500 g brūkleņu
  • 150 g cukura
  • 250 ml ūdens
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 15 g kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Brūklenes ber katlā, pielej 200 ml ūdens, uzvāra.
  2. Pievieno cukuru un kanēli, pavāra 2-3 minūtes.
  3. Ogas sakuļ ar blenderi viendabīgā masā.
  4. Pielej baltvīnu un vēl mazliet pakarsē.
  5. Maisot, tievā strūklā, pielej 50 ml ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.
  6. Mērci uzvāra un uzreiz noņem no uguns, neļaujot tai burbuļot.
  7. Mērci pasniedz ar putnu gaļu un citu dzīvnieku izcelsmes gaļu.
  8. Var likt pie putrām, pankūkām, desertiem, saldējuma, kokteiļiem, kā arī ēst tāpat, vai ar biezpienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes