Brūkleņu kompots ar āboliem

Brūkleņu kompots ar āboliem Foto: Brūkleņu kompots ar āboliem

Sastāvdaļas

Ar šo devu par piepildīt divas litra burkas.

  • 1,3 kg brūkleņu
  • 0,7 kg ābolu
  • 0,8 l ūdens
  • 300 g medus

Pagatavošana

  1. Labas kvalitātes, izlasītas gatavas brūkleņu ogas 3-4 stundas mērcē aukstā ūdenī (lai mazinātu rūgtumu), tad uz sieta notecina lieko ūdeni un sakārto burkā kārtās ar blanšētām ābolu šķēlēm.
  2. Pēdējo liek brūkleņu ogu kārtu.
  3. Verdošā ūdenī izkausē medu un ar karsto medus ūdeni pārlej ogas tā, lai tās būtu pārsegtas.
  4. Medus vietā var lietot cukuru.
  5. Burkai uzliek plastmasas vāciņu un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes un 3 litru burkas – 35 minūtes.
  6. Pēc pasterizēšanas, kā parasti, burkas noslēdz un atdzesē (burkas nedrīkst gāzt otrādi!).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes