Brūkleņu ievārījums ar plūmēm

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm Foto: Brūkleņu ievārījums ar plūmēm

Sastāvdaļas

  • brūklenes – 3 kg
  • āboli – 0,5 kg
  • plūmes – 1 kg
  • krustnagliņas – pēc garšas
  • pomeranču miza – pēc garšas
  • kanēlis – pēc garšas
  • cukurs – 2 kg

Pagatavošana

  1. Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas.
  2. Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšvielām vāra, kamēr ievārījums gatavs (āboli gandrīz izjukuši, ievārījums biezi tekošs).
  3. Labi iztīrītos māla podos pilda karstu brūkleņu ievārījumu 2-3 pirkstu biezā kārtā.
  4. Virs ievārījuma liek vienā kārtā gatavas, veselas, tīras plūmes (ja plūmes nepieciešams mazgāt, tad pēc nomazgāšanas rūpīgi jānotecina ūdens, lai tās būtu pilnīgi sausas).
  5. Virs plūmēm liek ievārījumu tikpat biezā kārtā kā pirmo reizi un tā atkārto, līdz trauks pilns.
  6. Virsējā kārtā uzpilda brūkleņu ievārījumu.
  7. Atdzisušu ievārījumu pārkaisa pirksta biezā kārtā ar cukuru un trauku nosien ar papīru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes