Sastāvdaļas
- brūklenes – 3 kg
- āboli – 0,5 kg
- plūmes – 1 kg
- krustnagliņas – pēc garšas
- pomeranču miza – pēc garšas
- kanēlis – pēc garšas
- cukurs – 2 kg
Pagatavošana
- Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas.
- Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšvielām vāra, kamēr ievārījums gatavs (āboli gandrīz izjukuši, ievārījums biezi tekošs).
- Labi iztīrītos māla podos pilda karstu brūkleņu ievārījumu 2-3 pirkstu biezā kārtā.
- Virs ievārījuma liek vienā kārtā gatavas, veselas, tīras plūmes (ja plūmes nepieciešams mazgāt, tad pēc nomazgāšanas rūpīgi jānotecina ūdens, lai tās būtu pilnīgi sausas).
- Virs plūmēm liek ievārījumu tikpat biezā kārtā kā pirmo reizi un tā atkārto, līdz trauks pilns.
- Virsējā kārtā uzpilda brūkleņu ievārījumu.
- Atdzisušu ievārījumu pārkaisa pirksta biezā kārtā ar cukuru un trauku nosien ar papīru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!