Sastāvdaļas
- 2 kg brūkleņu
- 1 kg ābolu
- 0,5 kg bumbieru
- 1 kg cukura
- garšvielas (kanēlis, krustnagliņas, apelsīna vai citrona miziņa)
Pagatavošana
- Brūklenes izlasa, noskalo, liek katlā bez ūdens un maisot vāra, līdz daļa ogu izšķīdušas.
- Tad pievieno cukura, garšvielas un vāra, līdz ogas izjukušas un masa kļuvusi tumšāka.
- Vārīšanas beigās pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus un bumbierus un izkarsē.
- Ja vēlas, daļu ābolu un bumbieru var pievienot vārīšanas sakuma līdz ar cukuru, lai tie vārot izšķīst, bet otru daļu- vārīšanas beigās, lai paliek gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!