Brūkleņu ievārījums ar āboliem un bumbieriem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem un bumbieriem Foto: Brūkleņu ievārījums ar āboliem un bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 2 kg brūkleņu
  • 1 kg ābolu
  • 0,5 kg bumbieru
  • 1 kg cukura
  • garšvielas (kanēlis, krustnagliņas, apelsīna vai citrona miziņa)

Pagatavošana

  1. Brūklenes izlasa, noskalo, liek katlā bez ūdens un maisot vāra, līdz daļa ogu izšķīdušas.
  2. Tad pievieno cukura, garšvielas un vāra, līdz ogas izjukušas un masa kļuvusi tumšāka.
  3. Vārīšanas beigās pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus un bumbierus un izkarsē.
  4. Ja vēlas, daļu ābolu un bumbieru var pievienot vārīšanas sakuma līdz ar cukuru, lai tie vārot izšķīst, bet otru daļu- vārīšanas beigās, lai paliek gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes