Sastāvdaļas
- 1 liels vai 2 vidēja lieluma brokoļi
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 1-2 tējkarotes sezama sēkliņu
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 ēdamkarote vīna etiķa
Pagatavošana
- Brokoļus noskalo, sadala rozetēs, bet ne pārāk sīki, jo tad tās pārvārīsies.
- Uzvāra 2 litrus ūdens.
- Ķiplokus sagriež šķēlītēs.
- Verdošajā ūdenī liek brokoļus, vāra 5 minūtes, katlam uzliekot vāku.
- Uzkarsē pannu, sausā pannā apgrauzdē sezama sēkliņas.
- Apgrauzdētās sēkliņas ber traukā.
- Pannā lej 1 ēdamkaroti eļļas, liek šķēlītēs sagrieztos ķiplokus, cep 1 minūti.
- Ceptos ķiplokus liek atsevišķā traukā.
- Pannā lej vīna etiķi, sojas mērci, samaisa, pannu neliekot uz uguns.
- Vārītos brokoļus izņem no katla, liek uz paplātes, kas noklāta ar papīra dvieli, tas uzsūks lieko šķidrumu, mazliet atdzesē.
- Traukā liek brokoļus, uzkaisa grauzdētās sezama sēkliņas, ceptos ķiplokus, uzlej mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!