Sastāvdaļas
● 400 g brokoļu
● 3 tējkarotes sviesta
● 1 sīpols
● 1 ēdamkarote kviešu miltu
● 250 ml brokoļu novārījuma
● 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
● šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
● 150 g kartupeļu
● sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Brokoļus notīra, sadala „rozetēs” , liek nelielā daudzumā verdošā ūdens un sautē apmēram 15 minūtes.
- Izņem no šķidruma, notecina un sakapā.
- Notīra un novāra kartupeļus.
- Katliņa izkausē sviestu un apsautē sīki sagrieztu sīpolu.
- Uzkaisa miltus, viegli apbrūnina un maisot pielej brokoļu novārījumu.
- Uzkarsē un pieliek kapātos brokoļus.
- Garšai pieliek veģetārā dārzeņu buljona pulveri un šķipsniņu muskatrieksta. Kārto uz šķīvja kopā ar kartupeļiem.