Brētliņas tomātos

Brētliņas tomātos Foto: Brētliņas tomātos

Sastāvdaļas

  • 500 svaigu vai saldētu brētliņu
  • 300 ml tomātu sulas
  • 1 liels sīpols
  • 1 neliels burkāns 
  • augu eļļa
  • sāls
  • smaržīgo piparu graudiņi
  • lauru lapa
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Brētliņām noņem galvas un izķidā.
  2. Pannā ar biezu apakšu lej 2 ēdamkarotes augu eļļas.
  3. Sīpolu nomizo, noskalo zem tekoša ūdens un sagriež sīkos gabaliņos.
  4. Sīpolu apcep pannā, sakarsētā eļļā.
  5. Burkānu nomizo un kārtīgi nomazgā, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sīpoliem.
  6. Zivis noskalo, nolej šķidrumu.
  7. Zivis pievieno dārzeņiem, uzber sāli, cukuru, pieliek lauru lapu, smaržīgos piparus.
  8. Pārlej visu ar tomātu sulu, kurai iepriekš pievienoti un izmaisīti milti, visu maisa ar putojamo slotiņu.
  9. Sulai pilnībā jāpārklāj zivis.
  10. Sautē uz mazas uguns, 30 minūtes, ja plānojat zivis uzglabāt ilgāk, pielej 1 ēdamkaroti etiķa, turpina sautēt vēl 5 minūtes. 
  11. Pēc sautēšanas beigām, brētliņas liek burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes