Borščs

Borščs Foto: Borščs

Sastāvdaļas

  • 100 g liellopu gaļas
  • 80 g biešu
  • 50 g svaigu kāpostu
  • 30 g burkānu
  • 20 g kāļu
  • gabaliņš pētersīļa
  • 1/2 sīpola
  • 1 tējkarote tomātu biezeņa
  • naža gals cukura
  • naža gals sāls
  • 5 g sviesta
  • 15 g krējuma
  • 500 g ūdens
  • 1/4 olas

Pagatavošana

  1. Izvāra buljonu. Atsevišķi katlā sautē skaidiņās sarīvētas bietes ar tomātu biezeni un sviestu.
  2. Pēc brīža pievieno ar sarīvētus burkānus, kāļus, kāpostus, sīpolu.
  3. Papildina ar buljonu un sautē, līdz dārzeņi mīksti.
  4. Tad pielej buljonu pēc vajadzības un vēl pavāra 10 - 15 minūtes. (Var pielikt arī kartupeļus.)
  5. Šķīvī ielietai zupai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus (dilles, pētersīļus), pieliek krējumu un ieliek olas šķēlīti vai pat pasūti ar dzeltenumu uz virspusi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes