Sastāvdaļas
- 100 g liellopu gaļas
- 80 g biešu
- 50 g svaigu kāpostu
- 30 g burkānu
- 20 g kāļu
- gabaliņš pētersīļa
- 1/2 sīpola
- 1 tējkarote tomātu biezeņa
- naža gals cukura
- naža gals sāls
- 5 g sviesta
- 15 g krējuma
- 500 g ūdens
- 1/4 olas
Pagatavošana
- Izvāra buljonu. Atsevišķi katlā sautē skaidiņās sarīvētas bietes ar tomātu biezeni un sviestu.
- Pēc brīža pievieno ar sarīvētus burkānus, kāļus, kāpostus, sīpolu.
- Papildina ar buljonu un sautē, līdz dārzeņi mīksti.
- Tad pielej buljonu pēc vajadzības un vēl pavāra 10 - 15 minūtes. (Var pielikt arī kartupeļus.)
- Šķīvī ielietai zupai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus (dilles, pētersīļus), pieliek krējumu un ieliek olas šķēlīti vai pat pasūti ar dzeltenumu uz virspusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!