Borščs ar sēnēm

Borščs ar sēnēm Foto: Borščs ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 250 g svaigu šampinjonu
  • 300 g biešu
  • 300 g kāpostu
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 1 paprika
  • 300 g selerijas saknes
  • 150 g kartupeļu
  • 4 l ūdens
  • 2 lauru lapas
  • 2 piparu graudiņi
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 tējkarote cukura
  • 5 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote maltas paprikas pulvera
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Dziļā katlā liek notīrītus dārzeņus - 1 sīpolu, 2 burkānus, bietes, selerijas sakni, papriku.
  2. Pievieno lauru lapas, piparus, sāli.
  3. Pielej ūdeni, vāra uz mērenas uguns 1 stundu.
  4. No gatavā buljona izņem visus izvārījušos dārzeņus, izņemot bietes.
  5. Izvārījušos dārzeņus var izmantot salātiem, zupai tie vairs nebūs nepieciešami.
  6. Uz rupjas rīves sarīvē bietes, nevārītu burkānu, sīpolu sagriež.
  7. Bietes, burkānu un sīpolu apcep augu eļļā.
  8. Pievieno tomātu pastu un cukuru, samaisa, mazliet pacep.
  9. Verdošā dārzeņu buljonā liek mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus.
  10. Pēc 5 minūtēm pievieno sagrieztus kāpostus.
  11. Augu eļļā apcep sagrieztus šampinjonus.
  12. Buljonā liek apceptās bietes, burkānu, sīpolu, tad pievieno šampinjonus, uzkaisa maltu papriku.
  13. Vāra 5 minūtes, izslēdz uguni, uzliek vāku un atstāj uz pāris minūtēm.
  14. Boršču pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes