Sastāvdaļas
- 250 g svaigu šampinjonu
- 300 g biešu
- 300 g kāpostu
- 2 sīpoli
- 3 burkāni
- 1 paprika
- 300 g selerijas saknes
- 150 g kartupeļu
- 4 l ūdens
- 2 lauru lapas
- 2 piparu graudiņi
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 tējkarote cukura
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote maltas paprikas pulvera
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Dziļā katlā liek notīrītus dārzeņus - 1 sīpolu, 2 burkānus, bietes, selerijas sakni, papriku.
- Pievieno lauru lapas, piparus, sāli.
- Pielej ūdeni, vāra uz mērenas uguns 1 stundu.
- No gatavā buljona izņem visus izvārījušos dārzeņus, izņemot bietes.
- Izvārījušos dārzeņus var izmantot salātiem, zupai tie vairs nebūs nepieciešami.
- Uz rupjas rīves sarīvē bietes, nevārītu burkānu, sīpolu sagriež.
- Bietes, burkānu un sīpolu apcep augu eļļā.
- Pievieno tomātu pastu un cukuru, samaisa, mazliet pacep.
- Verdošā dārzeņu buljonā liek mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus.
- Pēc 5 minūtēm pievieno sagrieztus kāpostus.
- Augu eļļā apcep sagrieztus šampinjonus.
- Buljonā liek apceptās bietes, burkānu, sīpolu, tad pievieno šampinjonus, uzkaisa maltu papriku.
- Vāra 5 minūtes, izslēdz uguni, uzliek vāku un atstāj uz pāris minūtēm.
- Boršču pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!