Boloņas pica

Boloņas pica Foto: Boloņas pica

Sastāvdaļas

  • 100 g ūdens
  • 15 g rauga
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 160 g kviešu milti

Pildījumam:

  • 300 g maltas liellopa gaļas
  • 1,5 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināta sīpola
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes melno piparu
  • 1 tējkarotes oregano
  • 1/2 tējkarotes paprikas pulvera
  • 100 g sasmalcinātu tomātu
  • 50 g čili - tomātu kečupa
  • 100 g rīvēta siera
  • eļļa pārziešanai

Pagatavošana

  1. Sasmalcinātu raugu liek bļodā un pārlej ar siltu ūdeni, maisa līdz raugs izšķīdis.
  2. Pievieno eļļu, sāli un miltus, samīca mīklu.
  3. Raudze 15 minūtes.
  4. Malto gaļu kopā ar sīpolu nedaudz apcep pannā sakarsētā eļļā.
  5. Pievieno sāli, piparus, oregano, paprikas pulveri, sasmalcinātos tomātus un čili - tomātu kečepu.
  6. Maisījumu vāra dažas minūtes.
  7. Mīklu vēlreiz samīca un izveltnē 26 x 36 cm lielā plāksnē.
  8. Liek uz plāts kura ir ieklāts cepamais papīrs, pārziež ar eļļu.
  9. Virsū liek maltās gaļas maisījumu.
  10. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
  11. Raudzē vēl 20 minūtes.
  12. Cep cepeškrāsnī ~ 250°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes