Sastāvdaļas
- 1 liels sīpols
- 1 liels burkāns
- 4 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1 kg maltās gaļas
- lazanjas plāksnes
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 500 g Parmas siera
Bešamela mērcei:
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Sakapātu sīpolu apcep olīveļļā, aptuveni 5 minūtes, pievieno sarīvētu burkānu un turpina cept vēl 5 minūtes.
- Pievieno malto gaļu, samaisa, cep vēl 5 minūtes, pievieno tomātu pastu, samaisa.
- Gatavo Bešamela mērci - katlā izkausē sviestu, pielej pienu, samaisa, pievieno izsijātus miltus, maisot vāra 10 minūtes, kamēr masa sabiezē, pievieno muskatriekstu, samaisa.
- Ātri vārāmajā katlā, vai ietaukotā veidnē lej mazliet Bešamela mērces, tad liek lazanjas plāksnes, tās var likt krusteniski, vai salauzt un likt pa visu virsmu.
- Plāksnēm virsū atkal uzlej mazliet Bešamela mērces, liek maltās gaļas maisījumu, sarīvētu sieru, liek kārtās, virsējā kārta ir siers.
- Cep kamēr lazanja ir gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!