Sastāvdaļas
- 6 olas
- 200 g cukura
- 1 citrons
- 100 g kviešu miltu
- 80 g kartupeļu cietes
- pūdercukurs
- rīvmaize
- sviests
Pagatavošana
- Olas dzeltenumu no baltuma atdala, dzeltenumam pievieno divas trešdaļas cukura, citrona miziņu un puto, līdz cukurs izkusis.
- Olas baltumu puto, pusputotam pieliek cukuru un puto, līdz putas stingras.
- Saputota olu dzeltenumam pielej citrona sulu, pieliek izsijātus kviešu miltus un kartupeļu cieti, izcilā saputoto olas baltumu.
- Liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisīta veidnē un cep vidējā siltuma.
- Atdzisušu sagriez gabaliņos, sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pasniedz ar augļu sulu vai pienu, tēju, kafiju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!