Biskvīta torte ar vārīto krēmu

Biskvīta torte ar vārīto krēmu Foto: Biskvīta torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 6 lielas olas
  • 15 g kukurūzas cietes
  • 210 g cukura
  • 180 g miltu
  • vaniļas cukurs
  • šķipsna sāls

Krēmam:

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes un vēl nedaudz cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 200 g sviesta
  • 250 ml piena
  • šķipsna vaniļas cukura
  • pēc izvēles ēdamkarote stipra, aromātiska alkohola (ruma, brendija u. c.) vai daži pilieni ruma vai mandeļu esences

Ogu pildījumam:

  • 0,5 l dzērveņu (vai brūkleņu – ogām jābūt skābām) 100 g cukura, sablenderē vienā masā

Dekorēšanai:

  • ogas

Tortes malām:

  • apgrauzdēti zemesrieksti, atdzesēti, sasmalcināti

Pagatavošana

  1. Uz vienas biskvīta kārtas liek krēmu, pārklāj ar otru biskvīta kārtu uz kuras liek sablenderēto ogu masu
  2. Tad liek trešo biskvīta kārtu, kuru atkal pārklāj ar krēmu.
  3. Dekorē.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes