Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 lielas olas
- 15 g kukurūzas cietes
- 210 g cukura
- 180 g miltu
- vaniļas cukurs
- šķipsna sāls
Krēmam:
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes un vēl nedaudz cukura
- 4 ēdamkarotes miltu
- 200 g sviesta
- 250 ml piena
- šķipsna vaniļas cukura
- pēc izvēles ēdamkarote stipra, aromātiska alkohola (ruma, brendija u. c.) vai daži pilieni ruma vai mandeļu esences
Ogu pildījumam:
- 0,5 l dzērveņu (vai brūkleņu – ogām jābūt skābām) 100 g cukura, sablenderē vienā masā
Dekorēšanai:
- ogas
Tortes malām:
- apgrauzdēti zemesrieksti, atdzesēti, sasmalcināti
Pagatavošana
- Uz vienas biskvīta kārtas liek krēmu, pārklāj ar otru biskvīta kārtu uz kuras liek sablenderēto ogu masu
- Tad liek trešo biskvīta kārtu, kuru atkal pārklāj ar krēmu.
- Dekorē.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!