Biskvīta torte ar persikiem un vārīto krēmu

Biskvīta torte ar persikiem un vārīto krēmu Foto: Biskvīta torte ar persikiem un vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • vaniļas cukurs
Krēmam:
  • 1 ola
  • 1 glāze cukura
  • 1 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 tējkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze miltu
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • vaniļas cukurs
Papildus:
  • konservēti/svaigi persiki

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo, pievienojot cukuru, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi masu samaisa līdz tā kļūst viendabīga.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180 - 200°C temperatūrā 25 - 30 minūtes, neatverot krāsns durvis.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sadala uz pusēm.
  5. Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu un cukuru, pievieno pienu. Liek karsēties uz lēnas uguns.
  6. Pakāpeniski pievieno miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru un turpina karsēt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
  7. Masu atdzesē, pievienoo mīkstinātu sviestu un saputo ar elektrisko putotāju.
  8. Pamata biskvītu pārlej nedaudz ar konservēto persiku sīrupu un pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto persiku gabaliņus.
  9. Liek pāri otru biskvītu un pārklāj tā virsmu un malas ar atlikušo krēma daudzumu.
  10. Dekorē ar persiku gabaliņiem vai pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes