Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- vaniļas cukurs
Krēmam:
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- 1 1/2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 tējkarotes kakao pulvera
- 1 glāze miltu
- 100 g saldkrējuma sviesta
- vaniļas cukurs
Papildus:
- konservēti/svaigi persiki
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo, pievienojot cukuru, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru.
- Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi masu samaisa līdz tā kļūst viendabīga.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180 - 200°C temperatūrā 25 - 30 minūtes, neatverot krāsns durvis.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sadala uz pusēm.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu un cukuru, pievieno pienu. Liek karsēties uz lēnas uguns.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru un turpina karsēt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
- Masu atdzesē, pievienoo mīkstinātu sviestu un saputo ar elektrisko putotāju.
- Pamata biskvītu pārlej nedaudz ar konservēto persiku sīrupu un pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto persiku gabaliņus.
- Liek pāri otru biskvītu un pārklāj tā virsmu un malas ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē ar persiku gabaliņiem vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!