Biskvīta rulete ar vārīto krēmu un zemenēm

Biskvīta rulete ar vārīto krēmu un zemenēm Foto: Biskvīta rulete ar vārīto krēmu un zemenēm

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 6 ēdamkarotes miltu
  • 1 citrona miziņa

Krēmam:

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 200 g sviesta
  • 250 ml piena
  • vaniļa
  • rums vai brendijs pēc izvēles
  • 500 g zemeņu

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Uz smalkas rīves norīvē citronam miziņu.
  2. Dzeltenumiem pievieno 1/2 no cukura, kuļ, kamēr izveidojas bieza, putaina masa, iesijā miltus.
  3. Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, pievieno 1/2 cukura un sakuļ stingrās putās.
  4. Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā dzeltenumu masā. Izklāj uz plāts, cep 180 C, apmēram 10 min. Atdzesē.
  5. Olas samaisa ar putojamo slotiņu ar 2 ēdamkarotes cukuru un miltiem, pievieno karstu pienu, maisot karsē, kamēr sabiezē.
  6. Atdzesē ar plēvi uz krēma. Saputo sviestu ar 2 ēdamkarotes cukura, vaniļu, pievieno atdzesēto krēmu, saputo. Var pievienot ēdamkarotes rumu vai brendiju. Atliek malā apm. 3 ēdamkarotes krēma.
  7. Izcepto biskvītu izņem, sarullē (jo atdzisis tas vairs nerullējas).
  8. Kad atdzisis, pārsmērē ar krēmu, kas sajaukts ar zemeņu gabaliņiem, cieši sarullē.
  9. Pārsmērē ar atlikto krēmu, dekorē ar zemenēm, piparmētru lapiņām.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes