Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 6 ēdamkarotes miltu
- 1 citrona miziņa
Krēmam:
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes miltu
- 200 g sviesta
- 250 ml piena
- vaniļa
- rums vai brendijs pēc izvēles
- 500 g zemeņu
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Uz smalkas rīves norīvē citronam miziņu.
- Dzeltenumiem pievieno 1/2 no cukura, kuļ, kamēr izveidojas bieza, putaina masa, iesijā miltus.
- Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, pievieno 1/2 cukura un sakuļ stingrās putās.
- Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā dzeltenumu masā. Izklāj uz plāts, cep 180 C, apmēram 10 min. Atdzesē.
- Olas samaisa ar putojamo slotiņu ar 2 ēdamkarotes cukuru un miltiem, pievieno karstu pienu, maisot karsē, kamēr sabiezē.
- Atdzesē ar plēvi uz krēma. Saputo sviestu ar 2 ēdamkarotes cukura, vaniļu, pievieno atdzesēto krēmu, saputo. Var pievienot ēdamkarotes rumu vai brendiju. Atliek malā apm. 3 ēdamkarotes krēma.
- Izcepto biskvītu izņem, sarullē (jo atdzisis tas vairs nerullējas).
- Kad atdzisis, pārsmērē ar krēmu, kas sajaukts ar zemeņu gabaliņiem, cieši sarullē.
- Pārsmērē ar atlikto krēmu, dekorē ar zemenēm, piparmētru lapiņām.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!