Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote miltu
- 4 olas
- šķipsniņa vanilas cukura
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 500 ml piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 30 g cietes
Papildus:
- 2 - 4 ēdamkarotes sausserža ievārījuma
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju 5 - 10 minūtes puto olas, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Tad pievieno izsijātus miltus un vaniļas cukuru, visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 20 - 23 cm lielu kūkas formu.
- Vienmērīgi ieklāj mīklu sagatavotaja formā un cep 190°C temperatūrā 30 minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā liek sildīties pienu, 2 olu dzeltenumus. Pakāpeniski pievieno cukuru un karsē līdz tas pilnība izkusis.
- Tad pievieno cieti un rūpīgi samaisa.
- Turpina karsēt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot. Atdzesē.
- Pievieno masai sviestu un ar elektrisko putotāju visu saputo viendabīgā masā.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Pamata biskvītu pārklāj ar sausseržu ievārījumu un krēmu, liek pāri otru biskvītu, nedaudz piespiež.
- Atlikušo krēma daudzumu klāj pār kūkas virsmu un sāniem.
- Dekorē ar svaigām ogām, ievārījumu vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!