Sastāvdaļas
- 800 g liellopu gaļas filejas
- 100 g žāvēta cūkas speķa
- 1 ēdamkarote tauku un sviesta
- 2 sīpoli
- sāls
- garšvielas
Pagatavošana
- Gaļās mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs.
- Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas.
- Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas, pievieno nedaudz sviesta un, kad speķis no vienas puses apcepies, šķēles apgriež, pievieno ripās sagrieztus sīpolus un turpina cept līdz sīpoli kļūst dzeltenbrūni.
- Bifšteku pasniedz ar sīpoliem un speķa šķēlītēm; piedevas: cepti kartupeļi, salāti.
- Bifšteku var pasniegt ar ceptu olu vai olu kulteni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!