Bifšteks

Bifšteks Foto: Bifšteks

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļas filejas
  • 100 g žāvēta cūkas speķa
  • 1 ēdamkarote tauku un sviesta
  • 2 sīpoli
  • sāls
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Gaļās mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs.
  2. Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas.
  3. Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas, pievieno nedaudz sviesta un, kad speķis no vienas puses apcepies, šķēles apgriež, pievieno ripās sagrieztus sīpolus un turpina cept līdz sīpoli kļūst dzeltenbrūni.
  4. Bifšteku pasniedz ar sīpoliem un speķa šķēlītēm; piedevas: cepti kartupeļi, salāti.
  5. Bifšteku var pasniegt ar ceptu olu vai olu kulteni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes