Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 80 g margarīna
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 500 g biezpiena
- 300 ml saldā krējuma
- 400 g zemeņu
- 100 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 20 - 25 g želatīna
Dekorēšanai:
- 300 g zemeņu
Pagatavošana
- Sajauc margarīnu ar cukuru un atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
- Tad sajauc visu kopā, pievieno olu un sāli, sāk mīklu mīcīt. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko kūkas formu, ieklāj cepamo papīru.
- Ieklāj mīklu kūkas formā un cep 15 minūtes. Kad biskvīts gatavs, tad ļauj tam atdzist.
- Uzbriedina želatīnu.
- Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
- Tad pievieno 300 g nomazgātas un nosusinātas zemenes.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un ,kopā ar želatīnu, pievieno to biezpiena masai.
- Visu labi samaisa un pievieno šķēlītēs sagrieztas atlikušās zemenes.
- Masu pārklāj pār pamatni un ievieto torti ledusskapī uz 1 stundu.
- Kūku rotā ar zemenēm un ieliek vēl uz 3-4 stundām ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!