Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1/3 glāzes auksta vārīta ūdens
- 2 šķipsniņas vaniļas cukura
- 3/4 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
Vārītais krēms:
- 250 ml piena
- 4 olas
- 100 g cukura
- 90 g miltu
- 10 g vaniļas cukura
- 250 g mīksta (istabas temperatūrā) sviesta
Krēmam:
- 250 g biezpiena
- 250 g zemeņu (svaigas/saldētas)
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- šķipsniņa vanilīna
Papildus:
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju 2 - 3 minūtes puto olas, tad pievieno cukuru un turpina kult vēl 2 minūtes.
- Pievieno ūdeni un vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un pievieno olu maisījumam, sakuļ.
- Iegūto mīklu ieklāj 36 x 31 x 2 cm lielā kūkas formā (var lietot arī savādāku), kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
- Liek cepties 160 - 180°C temperatūrā 12 - 14 minūtes.
- Vārītais krēms: Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas.
- Atsevišķā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnām iemaisa olas, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi.
- Pievieno vaniļas cukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnām pievieno sajaukto masu.
- Katliņu pārliek karstā ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Uzmana, lai masa nepiedeg.
- Kad masa iegūst vienmērīgu konsistenci, katliņu liek vēsā ūdens peldē un pārklāj ar marli, lai neveidojas garoziņa.
- Ik pa brīdim apmaisot atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un pievieno atdzisušajam krēmam, visu masu rūpīgi saputo.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sajauc biezpienu un iepriekš pagatavoto vārīto krēmu.
- Ja jums ir saldētas zemenes, tad noskalojiet un nosusiniet tās, tad pievienojiet biezpiena masai.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru un turpina krēmu putot līdz tam viendabīga konsistence.
- Gatavo biskvītu izņem no formas un noliek uz līdzenas virsmas ar cepamo papīru uz leju.
- Tad sarullējiet to tā, it kā cepamais papīrs būtu krēms ( nepieciešams, lai rullējot ar krēmu, biskvīts neieplaisātu).
- Atkal izklājiet biskvītu, noņemiet cepamo papīru un pārziediet biskvītu ar krēmu, atstājot 3 - 5 ēdamkarotes krēma virsmai.
- Sarullējiet kūku un novietojiet uz servējamā šķīvja ar beigu malu uz leju.
- Pārklājiet kūkas virsmu ar atlikušo krēmu un pārkaisiet ar mandeļu skaidiņām.
- Ievietojiet ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!