Biezpiena virtuļi

Biezpiena virtuļi Foto: Biezpiena virtuļi

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena
  • 300 g miltu
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar mikseri, pieber cukuru, turpina kult.
  2. Pievieno sodu, sāli, biezpienu - visu samaisa.
  3. Pievieno miltus un vēlreiz visu samaisa.
  4. Mīkla sanāk pietiekami bieza, mazliet līp pie rokām.
  5. Mīklu ņem ārā no bļodas ar miltainām rokām, apkaisa ar miltiem darba virsmu un mīklu izrullē.
  6. Mīklu sadala 3 daļās un katru izrullē, mīkla nedrīkst būt plāna.
  7. Ar lielu glāzi izspiež apļus, bet katra apļa vidū, izspiež ar mazāku glāzi, mazākus apļus.
  8. Uzkarsē eļļu mazā katliņā, eļļas līmenim jābūt 3 cm augstumā.
  9. Cep uz mērenas uguns, eļļas temperatūras līmeni pārbauda, iemetot sīciņu mīklas pikucīti, ja apkārt tam sāk savilkties burbulīši, tā ir optimāla.
  10. Katlā liek pa trim virtuļiem, jo cepoties, tie uzbriest, cepas ļoti ātri, kamēr kļūst zeltaini.
  11. Pēdējos cep mazos aplīšu viducīšus, tie pārvērtīsies par bumbiņām.
  12. Gatavos virtuļus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
  13. Ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes