Biezpiena tarte ar ķiršiem

Biezpiena tarte ar ķiršiem Foto: Biezpiena tarte ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 350 g ķiršu (var izmantot arī saldētus)
  • 70 g šķidra medus
  • 3 olu baltumi
  • 200 g auzu pārslu
  • 8 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Auzu pārslas samaļ.
  2. Samaltās auzu pārslas samaisa bļodā ar 2 olu baltumiem un ūdeni - izveidosies elastīga mīkla. 
  3. Mīklu atstāj uz 10 minūtēm, lai auzu pārslas mazliet uzbriest. 
  4. Mīklu liek, ar olīveļļu ietaukotā veidnē.
  5. Mīklu izlīdzina, izveido mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu.
  6. Cep 175°C temperatūrā, 15 minūtes. 
  7. Ķiršus samaisa ar pusi medus.
  8. Ja izmantojat saldētus ķiršus, tos atlaidina istabas temperatūrā, izdalījušos sulu nolej. 
  9. Atsevišķā bļodā samaisa atlikušo medu ar 1 olu baltumu un biezpienu. 
  10. Gatavu mīklas pamatni mazliet atdzesē, liek uz tās biezpiena masu, izlīdzina to.
  11. Virsū liek ķiršu masu, cep krāsnī, iepriekš minētajā temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes