Sastāvdaļas
- 250 g vājpiena biezpiena
- 350 g ķiršu (var izmantot arī saldētus)
- 70 g šķidra medus
- 3 olu baltumi
- 200 g auzu pārslu
- 8 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Auzu pārslas samaļ.
- Samaltās auzu pārslas samaisa bļodā ar 2 olu baltumiem un ūdeni - izveidosies elastīga mīkla.
- Mīklu atstāj uz 10 minūtēm, lai auzu pārslas mazliet uzbriest.
- Mīklu liek, ar olīveļļu ietaukotā veidnē.
- Mīklu izlīdzina, izveido mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 175°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Ķiršus samaisa ar pusi medus.
- Ja izmantojat saldētus ķiršus, tos atlaidina istabas temperatūrā, izdalījušos sulu nolej.
- Atsevišķā bļodā samaisa atlikušo medu ar 1 olu baltumu un biezpienu.
- Gatavu mīklas pamatni mazliet atdzesē, liek uz tās biezpiena masu, izlīdzina to.
- Virsū liek ķiršu masu, cep krāsnī, iepriekš minētajā temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!