Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 200 g biezpiena
- 200 g sviesta
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Biezpienu divas reizes samaļ gaļas mašīnā.
- Izsijātos miltos un biezpienā ar nazi iekapā atdzesētu sviestu.
- Mīklu kapā, līdz tā sāk velties kamolā.
- Tad ātri samīca un noliek ledusskapī.
- Atdzesētu mīklu izveltnē plānā plāksnē (līdz 3 mm), ar veidnīti izspiež vēlamās formas cepumus, liek tos uz ietaukotas plāts, pārziež ar sakultu olu.
- Ja vēlas sāļus cepumus, tad pārkaisa ar sāli un ķimenēm vai ar maltu papriku.
- Ja vēlas saldus cepumus, tad uzkaisa cukuru un kanēli.
- Cep vidēji karstā cepeškrāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!