Sastāvdaļas
- 750 g liesa biezpiena
- 100 g piena šokolādes
- 1 citrons
- 4 olas
- 175 g saldkrējuma sviesta
- 200 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote mannas graudu
- 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas graudu
Pagatavošana
- Citronu noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar elektrisko putotāju.
- Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, citrona sulu un miziņu. Labi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno biezpienu, vaniļas pudiņa pulveri un sakultos olu baltumus.
- 1/3 no masas pievieno izkausēto šokolādi, kakao un kafijas pulveri. Rūpīgi samaisa.
- Šokolādes masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. 4 ēdamkarotes masas atstāj dekorēšanai.
- Atlikušo masu pārklāj pār šokolādes masu un virsmu nolīdzina.
- Liek cepties 220°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C temperatūrai un cep vēl 35 - 40 minūtes.
- Atlikto šokolādes masu iepilda konditorejas maisā un dekorē kūkas virsmu.
- Cepšanas beigās kūku pārklāj ar foliju, lai tā nepiedegtu.
- Kad kūka gatava un izdekorēta, ievieto to ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!